سومین رویداد اختصاصی سرمایه گذاران کارن کراد | I-MEET
1398/7/24
نوع: رویداد ها
نویسنده: لیلا اکبری

سومین دوره از رویداد I-Meet کارن‌کراد با حضور سرمایه‌گذاران و اعضای محترم اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران سه شنبه 16 مهر ماه 1398 در مکان اتحادیه برگزار شد. در این رویداد که با هدف شبکه‌سازی سرمایه‌گذاران حوزه نساجی و آشنایی هر چه بهتر آن‌ها با اکوسیستم استارتاپی کشور و بررسی فرصت ها و تهدید های اکوسیستم در حضور اعضای محترم اتحادیه و 3 سرمایه گذار خبره همراه با کارن کراد برگزار گردید.

این رویداد با صحبت های جناب آقای سعید جلالی قدیری، دبیر اتحادیه، شروع گردید. به گفته ایشان: اتحادیه تشکیل شده از کلیه زنجیره نساجی، از تولید الیاف و انواع ریسندگی و بافندگی و رنگرزی و چاپ گرفته تا تولید انواع محصولات از جمله پوشاک، فرش، محصولات خانگی و غیره. همچنین وی فرمود: مخاطب ما کل زنجیره صنایع نساجی و پوشاک هستند و ما میتوانیم از جَوی که باعث بوجود آمدن کسب و کار های جدید میشود استفاده کنیم و برای استارتاپ هایی که تازه شروع به کار کردند یک بار حمایتی داشته باشیم و همچنین در مواجه با سازمان های محترمی که در این حوزه فعالیت میکنند، جایگاهی باشیم برای کمک به توسعه آنها.

سخنران بعدی سرکار خانم شکوه علیزاده دبیر کمیته استارتاپی بودند. ایشان با اشاره به لزوم آشنایی بیشتر با حوزه سرمایه گذاری نوین، فرمودند: در جلسات قبل ما به خود استارتاپ ها نگاه کردیم و به این نتیجه رسیدیم کسانی که دوست دارند وارد این فضای استارتاپی در صنعت نساجی و پوشاک بشوند در حوزه های مختلف از پسماند در کارخانه تا برنامه فروش و دیجیتال مارکتینگ و طراحی پلتفرم های فروش و ... به راحتی فضا برای آنها وجود دارد. اول از دید استارتاپ ها نگاه کردیم که وقتی وارد این حوزه میشوند به چه چیز هایی نیاز دارند و در این راه اتحادیه چه کمکی میتواند کند و چگونه میتواند آنها را حمایت کند، همچنین در این باره با دانشگاه ها و شتابدهنده های مختلف از جمله شتاب دهنده امیرکبیر صحبت نمودیم.

ایشان در ادامه عرایض خود فرمودند: صنعت نساجی صنعتی قدیمی و اصیل است و افراد فعال در این حوزه سرمایه های خوبی دارند که در حوزه سرمایه گذاری از سرمایه خود به همان روش های قبلی که اعتماد دارند و آنها را به خوبی بلد هستند استفاده میکنند. اما در حال حاضر یک ادبیات جدیدی معرفی شده که سرمایه گذاری روی استارتاپ ها می باشد. باید این واقعیت را بدانیم که سرمایه گذاری روی استارتاپ ریسک بالایی دارد و در ابتدا مشخص نیست که آیا ایده استارتاپ میتواند در بازار جا باز کند یا خیر. سرمایه گذاران حوزه نساجی باید با این حوزه بیشتر آشنا بشوند و بتوانند به این سوال پاسخ دهند که آیا به نفع ما و صنعت نساجی هست که وارد این حوزه برای سرمایه گذاری شویم یا خیر و همچنین در اکوسیستم کارآفرینی و استارتاپی باید به این موضوع بیشتر پرداخته بشود و باید بتوانیم به این سوال که "آیا اصلاً این نوع سرمایه گذاری کار عقلانی است؟" پاسخ دهیم.

در ادامه جناب آقای علیرضا حسینی به عنوان کارشناس سرمایه گذاری کارن کراد توضیحاتی در رابطه با اکوسیستم اسارتاپی و ضرورت های لازم برای ورود به این اکوسیستم ارائه دادند و از آمارها و روند فعالیت کارن‌کراد و رویدادهای مختلف برگزار شده و انواع همکاران استراتژیک اطلاعاتی را ارائه کردند.

پس از آن پنل تخصصی با موضوع » ضرورت‌های سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها« و با بررسی نکات مختلف سرمایه گذاری نوین برگزار شد. در ابتدای پنل جناب آقای امیررضا صادقی مدیر سرمایه گذاری کارن کراد و به عنوان دبیر پنل توضیحاتی تکمیلی ارائه فرمودند. به نقل از ایشان: "کارن کراد فضایی بوجود آورده برای اینکه استارتاپ ها و سرمایه گذار ها بتوانند باهم به شکل درست ارتباط برقرار کنند، این ارتباط درست یا میتواند از جنس سرمایه گذای، همکاری و یا از جنس آینده مشترک باشد. در رسالت های کارن کراد همکاری با مجموعه های اقتصادی جهت توسعه اکوسیستم کارآفرینی در الویت قرار دارد و این رویداد به منظور دستیابی به این رسالت با هماهنگی اتحادیه پوشاک برگزار میگردد."

این پنل با حضور آقای اکبری نماینده گروه سرمایه گذاری ماد، آقای باقری مدیر عامل شرکت دالاهو کالای ایرانیان، آقای فرهمندی سرمایه گذار فرشته، سرکار خانم شکوه علیزاده دبیر کمیته استارتاپی، جناب آقای آرتا پیروز از فعالین اکوسیستم کارآفرینی برگزار گردید.

جناب آقای اکبری نماینده گروه سرمایه گذاری ماد، چنین بیان نمود که استارتاپ ایده ای است که برای پر کردن یک خلاء بوجود آمده است و وظیفه سرمایه گذار تنها تزریق پول به استارتاپ نیست، بلکه از ابتدا باید جنبه های مختلف استارتاپ را سنجید و ضعف های آن را پیدا کرد و دید آیا با سیاست های سازمان همخوانی دارد یا خیر و آن را کجای بازار میتواند قرار داد. استارتاپ یک کار نو است بنابراین شاید خیلی زود به سود نرسد و اگر بخواهد خودش به تنهایی این راه را جلو برود زمان زیادی را در پیش خواهد داشت و حتی ممکن است از بین رود چراکه افرادی که این ایده ها را دارند خیلی از بازار دور هستند، ایده را دارند اما بیزنس نیست، و سرمایه گذاران با دید بیزنسی قوی که دارند باید به استارتاپ ها کمک کنند که بتوانند این راه را در زمان کمتری سپری کنند.

جناب آقای باقری مدیر عامل شرکت دالاهو کالای ایرانیان، در جواب به این سوال که چرا شما به سمت استارتاپ ها متمایل شدین و چرا دوست دارید استارتاپ های مختلف را به عنوان فرصت های سرمایه گذاری و همکاری در آینده بررسی کنید؟ جواب داد: ما با پیشرفت تکنولوژی مواجه هستیم و وارد شدن به حوزه سرمایه گذاری استارتاپی در صنعت نساجی هم اتفاق خواهد افتاد و باید حواسمان باشد که از بازار های جدیدی که دارند جایگزین یکسری بازار های سنتی میشوند عقب نمونیم. ما با ارزیابی استارتاپ ها به این باور رسیده ایم که آن ها ارزش سرمایه گذاری و پیشرفت دارند چراکه باعث بوجود آمدن تغییرات مثبت زیادی در زندگی مردم میشوند.

جناب آقای فرهمندی به عنوان فردی که تجربه حضور در بیزنس های سنتی رو داشتند الان که به حوزه استارتاپی ورود کردند در این باره گفتند که اکوسیستم استارتاپی واقعا میتواند مشکلات بیزنس سنتی را حل کند، مانند جایگزین شدن تاکسی های آنلاین به جای آژانس ها در حوزه حمل و نقل و یا در حوزه پخش کالا و مواد غذایی دیجی کالا را به عنوان یک نمونه موفق میتوان نام برد.

جناب آقای آرتا پیروز یکی از اعضای اتحادیه و از فعالین اکوسیستم کارآفرینی و از دیگر اعضای پنل با اشاره به روش های سرمایه گذاری که در سیلیکون ولی انجام میشه بیان کرد که معمولا کسی که سرمایه اولیه رو میگذارد سهام حداقل را میگیرد و دلیل آن اهمیت کسی است که قصد اجرای ایده را دارد و رکن اساسی همه استارتاپ ها تیم آنها است. در سرمایه گذاری روی استارتاپ ها این را باید در نظر گرفت که امکانش هست تمام سرمایه شما از بین برود و دلیل اینکه به این نوع سرمایه گذاری، خطر پذیر میگویند همین است اما در صورت موفقیت استارتاپ ها با اعداد خیلی بزرگی روبرو میشوید که همین امر باعث جذابیت و رو به رشد بودن این حوزه است.

در ادامه ایشان فرمودند: در وهله اول باید روی تیم سرمایه گذاری کرد و با انتقال تجربه و راهنمایی های درست کمکی بود که مسیر استارتاپ به شکل مثبتی تغییر و پیشرفت کند. از دیگر ویژگی های مثبت استارتاپ ها این است که میتوانند مشکلی را با هزینه کمتر حل کنند و همچنین میتوانند ظرف مدت نسبتا کوتاهی رشد زیادی کنند و ما با کمک آنها و فناوری هایشان میتوانیم راندمان های پایین در خیلی از زمینه ها را بالا ببریم و فاصله های بوجود آمده در بخش های مختلف را پر کنیم.

جناب آقای کازرونیان از اعضای اتحادیه به عنوان فردی با تجربه ی بین المللی در صنعت پوشاک و به صورت وسیع تر در صنعت مد گفت: برای شرکت های استارتاپی در این حوزه از بخش زنجیره تامین، یعنی از زمان تامین مواد اولیه تا تولید خود محصول و حتی در قسمت فروش، فرصت های بسیار زیادی وجود دارد. استارتاپ های حوزه پوشاک صرفا به فروش آنلاین لباس محدود نمیشوند و امروزه در دنیا کم کم تولید انبوه دارد جای خودش را به تولیدات سفارشی میدهد. باید گلوگاه هایی که در زنجیره تامین و فروش و ارزش برند وجود دارد را شناسایی کرد که در کجا با مشکل مواجه است و با استفاده از تکنولوژی، یا زمان تولید را کوتاه کرد و یا هزینه ها را کم کرد. محصولات حوزه پوشاک مانند حوزه مواد غذایی دارای تاریخ انقضا میباشند و محصولات به مرور فرسوده میشوند و از یک زمان به بعد دیگر قابل فروش نیستند، پس بازار ما در حال تغییر است و باید بتوان خود را با نیاز بازار همسو کرد و با حل مشکلات هر چند کوچک، در این صنعت کمکی بود برای بالا رفتن سود خالص شرکت ها و ارتقای هر چه بیشتر صنعت نساجی.

در پایان سرکار خانم علیزاده خطاب به سرمایه داران صنعت نساجی بیان کردند که در حوزه نساجی و پارچه نیز مانند حوزه های دیگر استارتاپ هایی هرچند کم وجود دارند و هدف جلسه این است که شما دوستان به عنوان تولید کنندگان صاحب سرمایه خطر ها و آسیب ها و منافع سرمایه گذاری روی استارتاپ ها را بشناسید و با هم سعی کنیم فضایی را بوجود آوریم که افراد خبره و دارای تجربه در صنعت نساجی روی استارتاپ های این حوزه سرمایه گذاری کنیم.

او افزود: در ابتدا باید یک فضا اعتمادی بوجود آید و باید وارد فضای سرمایه گذاری جدید شد و همچنین برای استارتاپ ها هم باید بتوان فضایی ایجاد کرد که مطمئن باشند سرمایه گذاری که از فضای سنتی وارد فضای سرمایه گذاری جدید شده است، جلوی پیشرفتشان را نمیگیرد بلکه باعث پیشرفت آنها میشود.

او با مطرح کردن این سوال که آیا صنعت نساجی پذیرای ظهور یک اتفاق جدید در خود هست یا خیر؟ ادامه داد که باید استارتاپ های این حوزه را پیدا نمود و علاوه بر حمایتشان باید به دنبال چالش ها گشت برای پیدا کردن راه حلی مناسب و کارآمد تلاش کرد و در این راه نیاز است به روز تر و آگاه تر بشیم و بدانیم بهتر است در چه مرحله ای از سرمایه گذاری وارد بشویم و از مشاوران وارد به این حوزه و از خزانه ی تجربه سرمایه گذاری در صنعت نساجی کمک بگیریم. ما فعالان صنعت نساجی باید با ادبیات سرمایه گذاری نوین آشنا بشویم و باید بدانیم که وارد شدن استارتاپ ها به فضای سرمایه گذاری در حوزه نساجی باعث جوانگرایی در این صنعت میشود و صنعت شکل و شمایل جدیدی به خود میگیرد و از حالت تمام سنتی خارج میشود. رویداد I-Meetکارن‌کراد با ابراز امیدواری خانم علیزاده برای مسمر ثمر شدن این جلسات و رویداد ها و رخ دادن یکسری اتفاقات مثبت و جدید در اکوسیستم سنتی نساجی و تعالی اکوسیستم استارتاپی به پایان رسید.

این رویداد شروعی برای سایر رویداد ها بود و امیدواریم بتوانیم این ارتباط را به صورت درست شکل دهیم.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.